BÈTA Industrie - water

Optimaliseer uw mestverwerker!

Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen op het gebied van het verwerken van mest. Doordat de kosten voor mestverwerking steeds hoger worden en de regelgeving steeds strenger wordt, is de vraag naar een goede en eenvoudige manier om mest te verwerken dan ook enorm gestegen.

Inefficiënte mestverwerking

De laatste jaren wordt er op grote schaal gewerkt aan een ideale installatie om mest te kunnen verwerken. Diverse installaties die zijn ontwikkeld, hebben helaas niet het gewenste resultaat. Zo is een typische installatie opgebouwd uit een voorfilter, ultra filtratie en omgekeerde osmose. Het voorfilter zorgt ervoor dat de dikke en dunne fractie gescheiden wordt, bijvoorbeeld door middel van een schroefpers. Tijdens de ultra filtratie worden de fijne delen zoals schimmels, bacteriën en virussen verwijderd. Ten slotte zorgt de omgekeerde osmose dat de mineralen uit de dunne factie verwijderd worden.

Resultaten huidige mestverwerking

In de praktijk worden echter wisselende resultaten gezien. Ondanks de goed ontworpen installaties, zitten er nog teveel vaste stoffen in het voedingswater van de ultra filtratie of omgekeerde osmose. Hierdoor ontstaan verstoppingen of onnodig veel vervuiling op de membranen. De mest kan hierdoor niet efficiënt genoeg verwerkt worden.

Efficiënte mestverwerking met trilzeef

Een trilzeef van Bèta-Industrie is een bewezen en efficiënte oplossing voor het optimaliseren van uw mestverwerker. De trilzeef kan als laatste worden toegevoegd in het proces voor de eindfiltratie. Door dit toe te voegen in de laatste stap, kan de kwaliteit van de vloeistof consistent blijven en blijft de eindfiltratie in de lucht. Een trilzeef scheidt het water in een fractie vaste stoffen en een waterige fractie. Omdat er daarnaast geen spoelwater wordt gebruikt, ontstaat er ook geen extra afvalstroom. Op deze manier wordt uw mest op een efficiënte wijze verwerkt.

Trilzeef van Bèta-Industrie

Wilt u uw mestverwerking optimaliseren? Dan kunt u dus gemakkelijk met uw bestaande installatie gebruik maken van een trilzeef van Bèta-Industrie. Daarnaast is een trilzeef een standalone unit, waardoor deze zeer beperkt onderhouden hoeft te worden en zodoende nauwelijks extra filterkosten met zich meebrengt. De trilzeef heeft dus minder operationele kosten en zal een beter resultaat geven!

We hebben de optimalisering met de trilzeef in het mestverwerkingsproces al bij meerdere klanten mogen uitvoeren. De trilzeef is in verschillende gradaties op te bouwen. Onze adviseurs staan dan ook voor u klaar om de mogelijkheden voor uw specifieke vraagstuk te bespreken. Neem hiertoe vandaag nog contact met ons op via het online contactformulier.


Bekijk hier onze flyer voor meer informatie over de trilzeef in het mestverwerkingsproces.

Flyer Beta Industrie triflzeef mestfilter