Trilzeefmachine | BÈTA industrie

De veelzijdige trilzeefmachine

Wie denkt dat een trilzeefmachine alleen positieve resultaten boekt om een hoge kwaliteit wei uit kaas te filtreren, heeft het mis. De trilzeefmachine is inzetbaar voor veel verschillende toepassingen én kan zelfs bijdragen aan het optimaliseren en verduurzamen van huidige installaties en processen.

Zet afvalwater om in 100% bruikbaar voedingswater

Door veel kennis en ervaring te hebben opgedaan met de trilzeefmachine in de kaasindustrie, wist BÈTA industrie het zeker, de trilzeefmachine zou met enkele aanpassingen een enorm succes kunnen zijn voor het hergebruiken van afvalwater. Samen met AMKCO Europe BV, als specialist in het produceren en leveren van zeefmachines en zeefmaterialen, werd het tuinbouwfilter gecreëerd en inmiddels met groot succes geproduceerd.

Op meer dan 300 kwekerijen is een tuinbouwfilter van BÈTA industrie al te vinden en draagt het onder andere bij aan het omzetten van afvalwater naar 100% herbruikbaar voedingswater zonder verlies van voedingsstoffen.

Het tuinbouwfilter is niet alleen inzetbaar op kwekerijen, maar ook als afvalfilter bij vis-, vlees-, groente- en aardappelverwerkers.

De juiste schakel voor optimale mestverwerking

Voor mestverwerkers kan de trilzeefmachine een absolute uitkomst bieden en zal door de drastische verandering in de stikstofgebruiksnorm vanaf 2026, een nog belangrijkere rol gaan spelen. Door het mestfilter in te zetten als laatste stap voor de eindfiltratie zal de mest in een fractie vaste stoffen en een waterige fractie gescheiden worden.

Zelfs brood recyclen met een trilzeefmachine?

Een toepassing in een proces waar de combinatie van een trilzeefmachine niet voor de hand zou liggen, maar een groot succes blijkt te zijn. Binnen Nederland houden bakkerijen zo’n 130.000 broden per dag over, welke conform wet- en regelgevingen een dag later niet meer verkocht mogen worden. Verschillende bakkerijen werken al samen met partijen, die voedselverspilling tegengaan en overblijfselen tegen gereduceerde tarieven alsnog verkopen, maar waarbij alsnog veel broden overblijven.

Overgebleven broden kunnen in z’n geheel gerecycled worden. Door gebruik te maken van een trilzeefmachine is het mogelijk om grovere stukken bijvoorbeeld als kippenvoer te gebruiken. Het grootste resultaat is, dat er tot wel honderden kilo’s per dag aan meel geproduceerd kan worden voor nieuwe broden.

Welke toepassingen nog meer?

In veel branches en voor verschillende toepassingen kan een zeefmachine een waardevolle toevoeging zijn. BÈTA industrie onder andere ook ervaring bij de volgende processen:

  • Plastic halen uit waswater.
  • Het sorteren van plastic.
  • Kruim uit frituurvet filtreren na het voorbakken van bijvoorbeeld frites.
  • Verwijderen van onzuiverheden uit de coating voor papier en het beschermen van de jets.
  • Het scheiden van afval bij insecten voor een langer en beter behoudt van de insect.

Contact

Bent u benieuwd hoe een trilzeefmachine een verrijking binnen uw organisatie kan zijn? Neem dan telefonisch contact op via het telefoonnummer 079 – 341 55 18 of per e-mail via: info@beta-industrie.nl