Actuator en Samenbouw | Beta Industrie
Actuator en Samenbouw | Beta Industrie
Actuator en Samenbouw | Beta Industrie

Actuators en samenbouw

Enkelwerkende pneumatische aandrijvingen.

De enkelwerkende versie kan veersluitend of veeropenend worden geleverd. Alle versies zijn, met uitzondering van de positie indicator, vrij van uitwendig bewegende delen. Hierdoor zijn deze aandrijvingen zeer veilig in gebruik, makkelijk te installeren en vrijwel onderhoudsvrij. Door het compacte rack and pinion principe en de toepassing van aluminium onderdelen zijn deze aandrijvingen licht in gewicht en nemen weinig ruimte in beslag.

Actuators met dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen

De dubbelwerkende actuators gaan zowel pneumatisch open als dicht. Deze versies zijn, met uitzondering van de positie indicator, ook vrij van uitwendig bewegende delen. Hierdoor zijn deze aandrijvingen zeer veilig in gebruik, makkelijk te installeren en vrijwel onderhoudsvrij. Door het compacte rack and pinion principe en de toepassing van aluminium onderdelen zijn deze aandrijvingen licht in gewicht en nemen weinig ruimte in beslag.

Wij leveren standaard Ex actuators. Naast actuators levert BÈTA industrie een compleet pakket:

  • Switchboxen (Ex)
  • Solenoids (Ex)
  • Positie melders (Ex)
  • Brugstukken
  • Koppelstukken
  • Gearboxsen

Enkelwerkend vs. dubbelwerkend type actuator

Pneumatische aandrijvingen kunnen dus enkel- of dubbelwerkend zijn. Bij een dubbelwerkende heeft de aandrijving lucht aan beide zijden van de zuiger. Om de klep te openen en te sluiten wordt perslucht naar een van de zijden gestuurd om de gewenste beweging te creëren. Een enkelwerkende aandrijving heeft daarentegen aan één kant luchttoevoer en maakt gebruik van één of meer veren om de zuiger in de oorspronkelijke positie terug te brengen. Dit type kan gericht zijn op de functie om standaard open of gesloten zijn, hetgeen wat een voordeel kan zijn wanneer de elektriciteit of persluchtdruk wegvalt en de basispositie behouden moet blijven. Door de enkele aandrijving wordt verder perslucht bespaart, terwijl dubbelwerkende aandrijvingen meer mogelijkheden bieden en hogere cyclyssnelheden kunnen behalen.

Actuators van BÈTA industrie

Bij BÈTA industrie kunnen we de actuators compleet opbouwen naar uw wensen en behoeften. Ook testen wij de actuators geheel door, zodat deze naadloos zal aansluiten in uw productieproces. Wilt u meer weten over onze actuators en samenbouw? Onze specialisten helpen u graag en bekijken samen met u de beste oplossing voor uw productieproces. U kunt eenvoudig contact opnemen via onderstaande button!

Neem contact op
levering afsluiters binnen 48h
Levering afsluiters binnen 48 uur mogelijk Bestel nu!