advies beta industrie

Advies

BÈTA industrie is een kenniscentrum op het gebied van afsluiters en industriële filters. Juist de combinatie van deze twee disciplines maakt ons uniek in Nederland.

Keuze voor de juiste filter of afsluiter

Het kiezen en selecteren van het juiste filter of afsluiter is een vak apart. Bij ons staat de dienstverlening voorop. Wij zijn onafhankelijk van fabrikanten en worden niet gehinderd door de beperktheid van het programma van een fabrikant.

Filtratie is niet zozeer een wetenschap als wel een ervaringskunst. Er zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk, de uitdaging is de meest efficiënte te kiezen. Een te klein gedimensioneerd filter geeft mogelijk hoge drukvallen, korte standtijden en hoge wissel- en verbruikskosten. Soms is een zelfreinigend filter inzetbaar, soms bent u aangewezen op conventionele mechanische filtratie. Onze adviseurs maken een grondige analyse van uw proces, voeren indien nodig en gewenst filtertesten uit en adviseren u graag.

BÈTA industrie kijkt naar het complete plaatje:

  • Efficiency, kwaliteit en betrouwbaarheid
  • Onderhouds- en vervangingskosten
  • Beschikbaarheid en procesvoortgang
  • Specifieke proces/producteisen
  • Handling en bedienbaarheid
  • Veiligheidsrisico’s
  • Milieuaspecten

Indien nodig verzorgen wij afsluiter- en filtertesten binnen onze firma of bij partners of derden. Ook kunnen wij assisteren op locatie bij onderhoud, inmeten en identificatie van merk, type etc.

Trainingen voor onderhoud

BÈTA industrie verzorgt ook trainingen van engineering, productie en onderhoudspersoneel met als doel de juiste inzet en gebruik van afsluiters mogelijk te maken. Daarbij wordt ook ingegaan op alle relevante aspecten zoals veiligheid, productrisico’s, bedieningsgemak en in voedingsmiddelen en farmacie te denken aan sterilisatie en hygiëne.

Vanuit onze betrokkenheid en passie maken onze adviseurs graag een onafhankelijke analyse van uw proces met verbeterpunten. Wij leveren maatwerk, als u vragen heeft aarzelt u dan niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Neem contact op