industriele filters en afsluiters beta industrie

Mestfilter

Mestverwerking| BÈTA industrie

De toekomst van mestverwerking

De landbouwindustrie staat voor een grote uitdaging. Vanaf 2026 ondergaat de stikstofgebruiksnorm in Nederland een drastische verandering. Boeren mogen dan niet meer dan 170kg dierlijke mest per hectare uitrijden. Hoewel er tot 2025 mogelijkheden zijn om een derogatievergunning aan te vragen voor een hogere mestuitstoot, wordt deze limiet vanaf 2023 jaarlijks verlaagd. Deze veranderingen vragen om innovatieve oplossingen voor mestverwerking. Hier komt het mestfilter van BÈTA Industrie in beeld.

Waarom een mestfilter?

De traditionele mestverwerkingsinstallaties hebben hun beperkingen. Ze bestaan vaak uit een voorfilter zoals een schroefpers, gevolgd door ultrafiltratie en omgekeerde osmose. Hoewel deze systemen effectief zijn, kunnen ze problemen ondervinden zoals verstopping door vaste stoffen. Hier biedt het mestfilter van BÈTA Industrie een oplossing.

Voordelen van het mestfilter van BÈTA Industrie

 • Consistente kwaliteit: Het mestfilter zorgt ervoor dat de kwaliteit van de vloeistof altijd consistent blijft, wat essentieel is voor een efficiënte mestverwerking.
 • Optimalisatie: Het mestfilter verbetert de prestaties van bestaande installaties. Het resultaat? Minder verstoppingen en een langere levensduur van uw apparatuur.
 • Waterbesparing: Een van de grootste voordelen van het mestfilter is het vermogen om tot 70% water uit mest te halen. Dit betekent een aanzienlijke vermindering van het mestvolume en besparingen op transport.
 • Geen extra afval: Het systeem gebruikt geen spoelwater, waardoor er geen extra afvalstroom ontstaat.
 • Onderhoudsvriendelijk: Het mestfilter is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het vereist minimaal onderhoud en is eenvoudig aan te sluiten.
 • Neem contact op met BÈTA Industrie

  De toekomst van mestverwerking in Nederland vraagt om vooruitstrevende oplossingen. Met de naderende veranderingen in stikstofgebruiksnormen is het essentieel om te investeren in efficiënte mestverwerkingsmethoden. Het mestfilter van BÈTA Industrie biedt niet alleen een oplossing voor de huidige uitdagingen, maar optimaliseert ook bestaande systemen voor betere resultaten.

  Heeft u vragen of wilt u meer weten over de voordelen van ons mestfilter? Ons team van experts staat klaar om u te helpen. U kunt BÈTA Industrie telefonisch bereiken voor direct advies, of door op de onderstaande button te klikken. Investeer vandaag nog in de toekomst van duurzame landbouw met het mestfilter van BÈTA Industrie!

  Neem contact op