chemische industrie

Chemische industrie

Ons aanbod

De chemische industrie past diverse filters en afsluiters uit ons brede portfolio toe in een scala aan processen, variërend van de productie van chemicaliën en biobrandstoffen, tot groene bouwstenen voor de biobased economie. De processen vinden vaak onder hoge druk en temperatuur plaats.

Hoge eisen voor filters en afsluiters

Filters en afsluiters moeten, naast hoge drukken en temperaturen, ook bestand zijn tegen gevaarlijke en agressieve stoffen en andere uitdagende procesomstandigheden. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze producten staan daarom voorop. Zo garanderen wij een zo lang mogelijke standtijd van onze filters en afsluiters om onnodige wisselingen te voorkomen en operators zo veilig mogelijk te laten werken.

Wij kijken per proces naar de beste oplossing. Een gedegen kosten- en batenanalyse ligt hieraan ten grondslag, evenals het uitsluiten van vermijdbare risico’s.

Keuze voor bepaalde filters of afsluiters

De keuze voor bepaalde filters en afsluiters hangt samen met de productstroom. Daarom zijn sommige producten van exotische materialen gemaakt, zoals duplex, titanium en hastelloy. Ook zijn sommige filterhuizen van een speciale coating voorzien.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verhuur van speciaal materieel om bijvoorbeeld een vervuilde productielijn te reinigen. Verder kennen toepassingen zoals terugwinning van katalysatormateriaal, polijstfilters, condensaat en koolwaterstoffen voor ons geen geheimen.

inzet chemie markten
inzet chemie markten

BÈTA industrie staat voor betrouwbaarheid, maatwerk en snelle levering. Bent u benieuwd wat wij voor u in de chemische industrie kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op