Filter modules | BÈTA Industrie

Complete lijn filtermodules van 12" & 16"

BÈTA industrie levert een complete lijn aan filtermodules. Filtermodules hebben veel voordelen ten op zichtte van bijvoorbeeld filterplaten. De filtermodules hebben een gesloten systeem en zijn dus een stuk eenvoudiger in bediening. Daarnaast zijn er geen lekverliezen en is een betere steriliseerbaarheid en reiniging mogelijk. Dus ook een ideale oplossing als voorfiltratie van membraankaarsen in steriele toepassing.

Filtermodules met optimale dieptefiltratie

Door de uitgekiende samenstelling van cellulosevezels, bindmiddel en filterhulpstoffen geven onze filters een optimale en zeer speciale dieptefiltratie. Ideaal voor het verwijderen van wazen en fijnfiltratie uit onder andere voedingsmiddelen, zoals bier, sterke drank, cosmetica en farmaceutische processen. Het steunmateriaal is volledig polypropyleen. Door ons nieuwe geïntegreerde design, zijn er geen metalen bandjes meer nodig om de module bij elkaar te houden.

Filtermodules van hoge kwaliteit

Het Europese topfabrikaat dat wij voeren, heeft een complete lijn gevalideerde filtermodules, ondersteund met alle mogelijke voor testsupport. Een speciale uitvoering is beschikbaar met actief koolplaten in 45 g/m2 en 60 g/m2 voor het verwijderen van organische componenten uit waterige vloeistoffen. Als speciale uitvoering zijn enzymresistente filterplaten, steunfilterplaten met polymeervezels en filterplaten met PVPP leverbaar (stabilisatie van bier).

Maatvoeringen en technische data filtermodules

Levering is mogelijk in diverse maatvoeringen. Standaard 12” diameter en 16 cellen (1,8m2) en 16” met 16 cellen (3,6 m2). Dat kan in de traditionele uitvoering DOE (dubbel open einde), maar ook met code 7 dubbele O-ring afdichting voor 100% afdichting. Daaronder is de technische data gespecificeerd:

  • Type: Separation value (micron)
  • BEM S: 0,4
maatvoering filtermodules beta industrie

technische data filtermodules beta industrie

Filtermodules van BÈTA-industrie

Wij kunnen de filtermodules met bijbehorende behuizingen in zowel standaarduitvoering leveren, maar kunnen deze ook op maat maken. Zo kunnen wij geheel klantspecifieke oplossingen bieden. Onze specialisten kunnen u precies vertellen wat de beste oplossing is voor in uw proces. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op! Dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op