bernoulli filter multi basket
bernoulli filter single basket
bernoulli filter manual
Bernoulli filter centrifugal

Bernoulli filters

Bij BÈTA Industrie zijn we trots op onze exclusieve samenwerking met de Zweedse fabrikant van het Bernoulli filter. Dit innovatieve bedrijf staat bekend om zijn voortdurende verbeteringen en aanpassingen aan hun filters. Het resultaat? Betrouwbare, zelfreinigende waterfilters met een slim en eenvoudig ontwerp dat jarenlang een veilige werking garandeert.

Het Bernoulli filter is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam. Deze filters maken het mogelijk om water uit natuurlijke bronnen zoals zeeën, meren en rivieren te gebruiken, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor diverse toepassingen.

Diverse uitvoeringen van het Bernoulli filter

Singlebasket Bernoulli filter

Deze filters zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals PVC, RVS316 en GRP. Het BSP-type is speciaal ontworpen voor zeewatertoepassingen en heeft een capaciteit tot 130m3/h. Voor industrieën waar RVS 316 essentieel is, is de BBS-variant een uitstekende keuze met een capaciteit tot 2000m3/u. De BSG, gemaakt van glasvezel versterkt polyester, is niet alleen duurzaam, maar ook opmerkelijk licht van gewicht.

Multibasket Bernoulli filter

Het BMG-type beschikt over meerdere filtermanden en is beschikbaar in vier modellen, variërend van DN400 (16 ”) tot DN800 (32 ”). Met een indrukwekkend capaciteitsbereik van maximaal 8400 m3/u, biedt dit filter fijne filtratie tot 100 micron, zelfs bij hoge stroomsnelheden. Dankzij de meerdere manden kan één multi-basket unit het werk van meerdere kleinere eenheden overnemen, wat resulteert in een compacte en efficiënte opstelling. Het gebruik van GFK (glasvezel versterkt polyester) als materiaal maakt het bijzonder geschikt voor zeewatertoepassingen.

Manual Bernoulli filter

De handmatige Bernoulli filters zijn verkrijgbaar in twee modellen: MSG en MSS. De MSG-lijn omvat zes modellen, variërend van DN100 (4 ”) tot DN350 (14”), met capaciteiten tot 1600 m3/u. Zowel het MSG- als het MSS-filter zijn lichtgewicht en duurzaam, dankzij het gebruik van een GRP-filterlichaam. De MSS-lijn, essentieel voor industrieën waar roestvrij staal een vereiste is, varieert in grootte van DN 80 (3 ") tot DN 300 (12"), met capaciteiten tot 1200 m3/u.

Centrifugal Bernoulli filter:

Dit type, ook bekend als een centrifugaalseperator, bevat geen zeefelement. In plaats daarvan maakt het gebruik van middelpuntvliedende kracht voor de scheiding van deeltjes. Het is uiterst efficiënt en kan 98% van alle deeltjes met een soortelijk gewicht van 2,6-2,8 (zoals zand) tot een grootte van 75 micron verwijderen, mits er een drukverlies over de unit van minimaal 0,3 bar is. Het is ideaal geplaatst stroomafwaarts van de voedingspomp voor optimale druk tijdens het spoelen.

Neem contact op met BÈTA Industrie

Als exclusief agent van Bernoulli filtersystemen, is BÈTA Industrie uw go-to bron voor deze geavanceerde zelfreinigende filters. Bent u benieuwd welk Bernoulli filter het beste past bij uw industriële behoeften? Onze deskundige team staat klaar om u te adviseren.

Neem vandaag nog contact op met BÈTA Industrie voor meer informatie over het Bernoulli filter. Of u nu belt naar +31 79 341 55 18 of klikt op de onderstaande button, wij staan voor u klaar!

Neem contact op