bernoulli filter multi basket
bernoulli filter single basket
bernoulli filter manual
Bernoulli filter centrifugal

Exclusief agent Bernoulli filters

Het Bernoulli filter wordt gemaakt door Zweedse fabrikant, die voortdurende innovatie en productaanpassingen doorvoert aan de filters. Ze produceren betrouwbare en zelfreinigende waterfilters met een ingenieus eenvoudig ontwerp, wat na jaren nog een veilige werking garandeert. Tevens zijn hun filteroplossingen duurzaam, omdat ze het gebruik van water uit natuurlijke bronnen zoals zee, een meer of rivier mogelijk maken.

Bernoulli filter uitvoeringen
  • Singlebasket Bernoulli filter
  • Multibasket Bernoulli filter
  • Manual Bernoulli filter
  • Centrifugal Bernoulli filter

Singlebasket Bernoulli filter

Singlebasket Bernoulli filters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals PVC, RVS316, en GRP. Het type BSP is zeer geschikt voor zeewatertoepassingen met een capaciteit tot 130m3/h. De BBS is ontworpen voor industrieën waar RVS 316 wordt toegepast en de BBS heeft een capaciteit tot 2000m3/u. De BSG is gemaakt van door glasvezel versterkt polyster en is zeer duurzaam en zeer laag in gewicht.

Multibasket Bernoulli filter

Het Multibasket Bernoulli filter (BMG) heeft meerdere filtermanden en wordt geleverd in vier modellen, DN400 (16 ”) tot DN800 (32 ”), met een capaciteitsbereik van maximaal 8400 m3/ u. Dankzij het gebruik van multiple filtermanden in één filterlichaam, is fijne filtratie tot 100 micron haalbaar, zelfs bij hoge stroomsnelheden. Dit betekent dat een enkele multi-basket unit in staat is om het werk van meerdere kleinere eenheden met één mand te doen. Dit resulteert in een ruimtebesparende installatie, die veel minder leidingen vereist. Net als de BSG-productlijn met één mand, profiteert de productlijn van BMG van het gebruik van GFK (glasvezel versterkt polyester) als filter lichaamsmateriaal. Dat is de superieure materiaalkeuze voor zeewatertoepassingen.

Manual Bernoulli filter

De manual Bernoulli filters worden geleverd in 2 modellen MSG en de MSS. De MSG-productlijn bestaat uit zes modellen, DN100 (4 ”) - DN350 (14”) met verwerkingscapaciteiten tot 1600 m3 / u. Het MSS-filter en het MSG-filter zijn duurzaam en licht van gewicht dankzij het GRP-filterlichaam. De MSS-productlijn voldoet aan de eis van industrieën waar roestvrij staal cruciaal is. Er zijn zes modellen van MSS-filters beschikbaar, variërend in maat van DN 80 (3 ") tot DN 300 (12"), dekking van capaciteiten tot 1200 m3 / u.

Centrifugal Bernoulli filter

Een Centrifugal Bernoulli filter, ook wel een centrifugaalseperator genoemd, is eigenlijk geen filter aangezien er geen zeefelement in zit om de deeltjes eruit te filteren. De scheiding wordt in plaats daarvan gefilterd door middel van middelpuntvliedende kracht. De efficiëntie van deze seperator is evenredig met de soortgelijke dichtheid en grootteverdeling van de deeltjes. De centrifugaalseparator verwijdert 98% van alle deeltjes met een soortelijk gewicht van 2,6-2,8 (zoals zand) tot een grootte van 75 micron, op voorwaarde dat het drukverlies over de unit minimaal 0,3 bar is. Een centrifugaalseparator moet stroomafwaarts van de voedingspomp worden geïnstalleerd om voor voldoende druk te zorgen tijdens het spoelen en om de drukval over de unit te overwinnen.

Bernoulli filters bij BÈTA industrie

BÈTA industrie is exclusief agent van Bernoulli zelfreinigende filtersystemen. Wilt u meer informatie over de Bernoulli filters of weten welke toepassing het beste in uw industrie past? Onze specialisten helpen u hier graag bij. U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op