Geothermie | BÈTA industrie

Geothermie

Ons aanbod

Voor de verwarming van huizen, kassen en industrie wordt lokale duurzame warmte uit de ondergrond gehaald. Hoe meer diepte, hoe hoger de temperatuur oploopt. Door het aanwezige warme water uit de ondergrond te pompen, wordt de warmte uit het water gehaald. Vervolgens zorgt een pomp ervoor dat het afgekoelde water terugstroomt in dezelfde aardlaag, waardoor het weer opwarmt.

Betrouwbare partner

Voor een geothermieproject is het natuurlijk van belang om samen te werken met een ervaren en betrouwbare partner binnen de geothermiemarkt. Door gebruik van verkeerde filters kan er drukopbouw in de injectieput ontstaan en is er een grote kans op verstopping van de warmtewisselaar of de ondergrondse screens. Enorme risico’s welke tijdens een project liever vermeden worden. Door het gebruik van de juiste filterzakken en filterkaarsen in de juiste micronage én de ervaring van BÈTA industrie, kunnen deze risico’s voorkomen worden.

BÈTA industrie is sinds 2010 betrokken bij verschillende geothermieprojecten binnen Nederland. Inmiddels ondersteund BÈTA industrie in ruim 15 projecten en zijn hiermee de marktleider in het leveren van filters en afsluiters. Daarnaast werkt BÈTA industrie mee aan het ontwikkelen van nieuwe filtertechnieken. Al vanaf de eerste proefboring, maar ook zeker bij bestaande projecten kan advies op maat worden gegeven.

Voordelen van Geothermie

  • Geothermie is in veel regio’s beschikbaar en wordt lokaal geproduceerd en gebruikt.
  • Duurzaam, doordat geothermie nauwelijks CO2 of andere producten uitstoot.
  • Niet afhankelijk van weer, wind of seizoen, dus betrouwbaar en voorspelbaar.
  • Één van de goedkopere alternatieve wartmebronnen.
  • Betrouwbare en ervaren partner in het advies en leveren van filters en afsluiters.

BÈTA Industrie staat voor betrouwbaarheid, maatwerk en snelle levering. Bent u benieuwd wat wij voor u in de Geothermie kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op