Custom Filterhuis | BÈTA industrie

Custom filterhuizen, voor elk proces een oplossing

BÈTA industrie kan naast het brede aanbod producten van de plank ook zeer goed voorzien in oplossingen op maat. Zo kregen wij recent de vraag naar een filter voor een proces waarbij alternatieve proteïne in een vloeistofstroom ingedikt moesten worden. Anders dan traditionele filtermethoden, zoals filterzakken of kaarsen, was de wens om bij dit proces een continue stroom product uit het filter te kunnen krijgen. BÈTA heeft hiervoor zogeheten crossflow technologie ingezet, wat door een productieve samenwerking met zowel de klant als producent heeft geleidt tot een uniek en efficiënt ontwerp.

Gezien de toepassing in voedingsmiddelen was het eveneens van belang dat het filter sanitair uitgevoerd zou worden. Als zodanig is bij de productie rekening gehouden met het elimineren van dode ruimtes, is de behuizing gepolijst en zijn de aansluitingen uitgevoerd als DIN11851 melkkoppelingen. Ook is het ontwerp geschikt gemaakt voor het makkelijk uitwisselen van filterelementen, waardoor testen en onderhoud zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan hierdoor een veelvoud aan filterelementen ingezet worden, wat maakt dat het filter flexibel ingezet kan worden.

De crossflow technologie die BÈTA hiervoor heeft ingezet werkt middels de scheiding van de hoofdstroom, welke door een poreuze laag haaks het filter uit kan stromen. In de filterrichting worden vervolgens vaste stoffen vastgehouden, welke in ingedikte vorm weer het filter uit stromen. Afhankelijk van de toepassing kan hierbij de vaste stof worden afgevangen en gebruikt, of de zijstroom als schoon product worden afgevoerd. Tevens kunnen wij hiermee maatwerk leveren voor bijvoorbeeld spargers, waarbij de haakse stroom juist als input wordt gebruik om fijne bellen in de hoofdstroom te creëren. Met deze innovaties draagt BÈTA industrie wederom een steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Contact

Heeft u een adviesvraag of wilt u graag dat één van onze specialisten uw probleem analyseert en meedenkt naar dé oplossing? Neem dan telefonisch contact op via het telefoonnummer 079 – 341 55 18 of per e-mail via: info@beta-industrie.nl