Zelfreinigend filter? Bernoulli Filters

Als je aan zelfreinigende filters denkt, dan denken wij, als exclusief agent, al snel aan Bernoulli Filters. De naam Bernoulli kan u misschien bekend in de oren klinken, deze is namelijk afkomstig van de Zwitserse wis- en natuurkundige Daniel Bernoulli, die vooral bekend is geworden door zijn Wet van Bernoulli.

Zelfreinigende filters

Bernoulli Filters is gevestigd in Zweden en voert voortdurend innovatie en productaanpassingen toe aan de filters. Door het produceren van betrouwbare, zelfreinigende waterfilters met een ingenieus en eenvoudig ontwerp, biedt het de garantie van een veilige werking.

Duurzame filteroplossingen

De filteroplossingen van Bernoulli Filters zijn erg duurzaam, daar deze filters voornamelijk worden ingezet voor water uit natuurlijke bronnen zoals zeeën en rivieren. De reikwijdte van toepassingen varieert van voorfiltratie tot waterbehandeling ter bescherming van een plaatwarmtewisselaar en overige gevoelige procesapparatuur. Er is vrijwel geen handmatige tussenkomst nodig, doordat de reinigingsprocedure zelf automatisch en continu is. Het fundamentele doel is om het gehalte aan zwevende deeltjes in water en uit natuurlijke bronnen te verminderen.

Er zijn 4 verschillende uitvoeringen van Bernoulli Filters verkrijgbaar:

  • Singlebasket
  • Multibasket
  • Manual
  • Centrifugal

Singlebasket

Dit is de meest ‘standaard’ uitvoering in verschillende materialen (PVC, RVS 316 en GRP) en leverbaar in diverse maten. Een perfect inzetbaar zelfreinigend filter, welke perfect inzetbaar voor iedere toepassing is met een maximum capaciteit van 6.000 m3/u.

singlebasket filter

Multibasket

Zoals de naam al zegt, heeft deze uitvoering meerdere baskets in één filterbody, waardoor een filtratie tot 100 micron haalbaar is.  Dit duurzame type is enkel uitgevoerd als GRP (Glassfiber Reinforced Polyester, oftewel Glasvezelversterkte kunststof) en is laag in gewicht. Leverbaar van DN400 (16”) tot DN800 (32”). Als een hoge flow (maximaal 8.400 m3/u) in kleine ruimtes gewenst is, dan is het Multibasket Bernoulli Filter perfect inzetbaar.

multibasket filter

Manual

Voor deze uitvoeringen zijn er twee types leverbaar, de MSG en de MSS. Het type MSG bestaat uit 6 modellen van DN100 (4”) tot DN350 (14”) met een maximum capaciteit van 1.600 m3/u. Het type MSS heeft ook 6 modellen van DN80 (3”) tot DN300 (12”) en met een maximum capaciteit van 1.200 m3/u. Beide types zijn duurzaam en licht van gewicht dankzij de filterbody van GRP. Roestvrijstaal is van cruciaal belang en een eis voor industrieën, het type MSS voldoet hieraan.

manual filter

Centrifugal

Eigenlijk is deze uitvoering geen filter, daar er geen zeefelement in zit. Door de centrifugale kracht worden de deeltjes uit het medium gedreven. De centrifugal Bernoulli Filter verwijdert ongeveer 98% van alle deeltjes met een soortgelijk gewicht, zoals zand, tot een grootte van 75 micron. Een voorwaarde is dan wel, dat het drukverlies over de unit minimaal 0,3 bar is. De maximum capaciteit voor dit type is 2.700 m3/u.

centrifugal filter

Een zelfreinigend filter van Bernoulli Filters iets voor jou?

BÈTA industrie is exclusief agent van Bernoulli Filters én kan je door de kennis en ervaring goed adviseren bij de aanschaf van een zelfreinigend automatisch filter. Meer informatie over de Bernoulli Filters of weten welke oplossing BÈTA industrie jou zou adviseren, neem dan contact op met één van de specialisten.