Harsgebonden filterkaars alternatief | BÈTA industrie

Hét alternatief voor harsgebonden filterkaarsen

In de chemische- en coating industrie worden in hoge temperaturen vloeistoffen gefiltreerd, die zeer stroperig kunnen zijn. Voor de filtratie hiervan zijn goede filters nodig, hiervoor werden voorheen veelvuldig de ProBond filterkaarsen en Micro-Klean filterkaarsen ingezet. Er is gebleken dat de productie en het gebruik van deze harsgebonden filterkaarsen tot veel nadelen heeft geleid, waardoor deze filterkaarsen van de markt zijn gehaald. De filterkaarsen bevatte bijvoorbeeld fenolharsen met zeer giftige stoffen, welke schadelijk zijn voor zowel het milieu als de operators die eraan werden blootgesteld. Ook kwam het voor, dat deeltjes van de harsgebonden filterkaars loslieten en het proces verontreinigde.

Het werd een uitdaging om een alternatief te ontwikkelen, die moest voldoen aan de combinatie van hoge viscositeit, temperatuur en chemische compatibiliteit. Na 2 jaar achter de tekentafel, ontwikkelen en testen is er een alternatief gevonden voor de harsgebonden filterkaarsen; de filterkaars type VisClear II.

De filterkaars type VisClear II is ontwikkeld op basis van de Meltblown-technologie maar met een stijve patroonstructuur. De VisCear II is de milieuvriendelijke vervanging van de harsgebonden filterkaarsen en biedt de juiste mate van stijfheid zonder gezondheids-, veiligheids- en prestatierisico’s.

De voordelen van de Nylon filterkaars, type VisClear II?

  • Schoner proces - geen deeltjes die afgeven en het proces verontreinigen.
  • Duurzamer – beter voor het milieu en voor de gezondheid van operators.
  • Verbeterde stijfheid – sterkere filtervezels die instorten voorkomen.
  • Bredere chemische compatibiliteit – verkrijgbaar in nylon, polyester en polypropyleen.
VisClear !! | BÈTA industrie

Contact

Voor meer informatie en advies op maat neemt u telefonisch contact op via het telefoonnummer 079 – 341 55 18 of per e-mail via: info@beta-industrie.nl

Neem contact op