Innovatie verstopte flame arrestors | Beta Industrie

Innovatie op het gebied van verstopte flame arrestors

Beta Industrie introduceert een nieuwe oplossing voor het probleem van verstopte flame arrestors. Dit innovatieve product zal worden gepresenteerd op de StocExpo in Rotterdam Ahoy (14 maart 2023 tot en met 16 maart 2023)

Wat zijn flame arrestors?

Flame arrestors zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen welke voorkomen in vele industriële toepassingen, zoals in de olie- en gasindustrie. Ze voorkomen dat vlammen of vonken terug in het proces komen en zo mogelijk explosies of branden veroorzaken. Echter, na verloop van tijd kunnen de arrestors verstopt raken door ophoping van stof, vuil en andere deeltjes. Dit leidt tot verminderde doorstroming en prestaties, wat opvolgend kan leiden tot storingen in het proces.

De innovatieve oplossing van BÈTA Industrie

BÈTA Industrie heeft een oplossing ontwikkeld om het probleem van verstopte flame arrestors op te lossen. Het nieuwe product maakt gebruik van een geavanceerd filter om het gas wat door de arrestors gaat te reinigen. Hierdoor blijven de doorstroming en de prestaties op peil en worden verstoringen in het proces voorkomen. "We zijn erg blij met de introductie van dit nieuwe product. Het is het resultaat van onderzoek en ontwikkeling, en we geloven dat het de industriële veiligheid naar een hoger niveau zal tillen.", aldus Joost Andela van BÈTA Industrie.

Bezoekers van de StocExpo kunnen de nieuwe oplossing van BÈTA Industrie bekijken op standnummer D20. Het bedrijf zal ook technische informatie en demonstraties verstrekken om de voordelen van het product te laten zien.