Duurzame innovatie voor de Meltblown filterkaars

Duurzame innovaties en het verkleinen van de CO2-voetafdruk, daar worden wij enthousiast van. Én al helemaal als BÈTA industrie hieraan mag bijdragen.

Onze strategisch partner, Amazon Filters, maakt sinds 1 maart 2024 gebruik van duurzaam geproduceerd polypropyleen voor alle meltblown-producten. Het duurzaam geproduceerde polypropyleen wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. De grondstoffen worden gewonnen uit afval en overtollige plantaardige oliën, zoals gebruikte bakolie en residuen van plantaardige olieverwerking.

Deze hernieuwbare grondstof speelt een cruciale rol in de productie van biopropaan, het startpunt voor het produceren van het propyleenmonomeer. Dit monomeer wordt vervolgens toegepast in de productie van hoogwaardig polypropyleen. Dankzij geavanceerde verwerkingstechnieken op basis van plantaardige olie, is het biopropaan zuiverder dan dat afkomstig is uit fossiele grondstoffen.

Het gebruik van plantaardige afvalolie is vergelijkbaar met het gebruik van koolwaterstofgrondstoffen uit diverse bronnen wereldwijd. Hoewel elke partij olie, licht variërende eigenschappen kan hebben, wordt dit effectief aangepakt tijdens de verwerking. Uiteindelijk resulteert dit in consistentie in specificaties en kwaliteit van monomeren.

Belangrijk is dat het plantaardige materiaal gedurende zijn levenscyclus koolstof uit het milieu heeft gehaald, waardoor het de uitstoot van koolstof compenseert die anders zou vrijkomen bij het gebruik van fossiele monomeren. Dit maakt de meltblown-producten van Amazon Filters niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk en in lijn met verkleinen van de CO2-voetdruk.

Ontdek nu de innovatieve oplossingen voor hoogwaardige polypropyleenproducten met een positieve impact op het milieu.

Contact

Wilt u graag weten wat BÈTA industrie voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan telefonisch contact op via het telefoonnummer 079 – 341 55 18 of per e-mail via: info@beta-industrie.nl