BÈTA Industrie - water
9 januari 2018

Bezoek onze stand op de HortiContact beurs

BETA Industrie heeft dé nieuwe innovatie op het gebied van waterzuivering in de tuinbouw.

Op 20, 21 en 22 februari staan wij met onze nieuwe separator op de HortiContact beurs.

webimage-6BB38ADE-55C7-4EA5-8ADDF086220CA236

BETA Industrie heeft een innovatief filter op de markt gebracht waarbij 100% van het drainwater kan worden hergebruikt. Het water van de kwekerijen wordt ontdaan van alle vaste stoffen zonder daarbij de voedingsstoffen (meststoffen) in het water te verliezen. Wat overblijft na het filter, is een vaste massa en water dat direct kan worden hergebruikt. Afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen. Het lage energieverbruik van het filter (0,25 – 1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel.

De waterhuishouding in de Nederlandse tuinbouw heeft al enkele jaren de grootste aandacht. Met name de veranderingen in wet en regelgeving, heeft ertoe geleid dat kwekerijen gedwongen werden te investeren in een waterbehandelingsinstallatie. Net als in vele andere industrieën, is het lozen van water aan banden gelegd en wordt langzaam gewerkt naar een situatie waarbij in 2028 geen water meer geloosd mag worden. Hergebruik van water is in die situatie essentieel.

Wilt u meer weten over onze zeefmachines kom langs bij onze stand op de HortiContact beurs of neem contact op met een van onze experts!