BÈTA industrie denkt mee in offshore oplossingen

BÈTA industrie denkt mee in offshore oplossingen

De offshore industrie is constant in ontwikkeling. Investeringen in groene energie en waterstof betekenen dat het correct engineeren en uitwerken van offshore installaties belangrijker is dan ooit, waarbij filtratie een cruciale rol speelt.

Recent kreeg BÈTA industrie het verzoek om te voorzien in een filterpakket voor een grootschalig offshore windmolenpark. Deze filters moeten voorzien in het schoonhouden van cruciale vloeistof- en gasvoorzieningen op het park, om zo een veilige en efficiënte werkstroom te behouden. Hierbij was van cruciaal belang dat de filters volledig in RVS316 of hoger werden uitgevoerd; een simpele vraag die toch de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Normaliter worden filters in RVS316 uitgevoerd vanwege contact met een oxiderend product, waarbij bijvoorbeeld externe componenten zoals bolting in alternatieve materialen worden voorzien. Bij een oxiderend uitwendig milieu (zoals de zilte zeewind) wordt vaak voorzien in lagere gradaties staal met een uitwendige offshore coating. Omdat deze filters in de unieke positie zitten dat zowel inwendig en uitwendig contact met zeelucht voorzien wordt, zijn allebei deze opties onvoldoende.

Gelukkig heeft BÈTA door een combinatie van slimme constructies en het ontwerpen van externe RVS componenten kunnen voorzien in een passende oplossing die de benodigde bescherming tegen corrosie biedt. Bovendien zijn de filters speciaal uitgevoerd om flexibel plaatsbaar te zijn binnen de offshore installatie, waar ruimte een luxe is. Door een goede samenwerking met de klant kan zo een passende oplossing geboden worden, waarbij proceszekerheid en ergonomie voorop staan.