Klantcase Kwekerij Zeurniet 2 | Beta Industrie

Van afvalwater naar 100% voedingswater

In de tuinbouw leverden wij voor kwekerij Zeurniet in Honselerdijk een tuinbouwfilter.

Trilzeef als innovatieve oplossing

Alle kwekerijen hebben te kampen met afvalwater, dat veelal wordt gereinigd door traditionele filters, zoals zandfilters. Een trilzeef scheidt de vaste deeltjes in deze afvalwaterstroom af, zodat tuinders het gereinigde afvalwater als voedingswater kunnen hergebruiken.

BÈTA industrie krijgt met grote regelmaat de vraag van bedrijven hoe zij hun waterrecyclinginstallatie beter zouden kunnen laten voldoen aan de steeds strengere wet- en regelgeving.

Geoptimaliseerd filtratiesysteem

Kwekerij Zeurniet was een van de bedrijven die zijn vraag bij BÈTA industrie neerlegde. Kwekerij Zeurniet investeerde in 2016 in een waterrecyclinginstallatie met een zeefbocht. Deze installatie bracht de nodige waterbesparing met zich mee, maar de kwekerij merkte dat het systeem toch nog veel kosten voor geloosd water met zich meebracht.

BÈTA industrie testte diverse filtratiesystemen voor het bedrijf en kwam uiteindelijk uit bij een AMKCO trilzeef. Nu beschikt Kwekerij Zeurniet over een geoptimaliseerd, kostenbesparend en milieubesparend systeem. De hoeveelheid geloosd water is hiermee met 100% teruggebracht. Met deze installatie zette de kwekerij een zeer grote stap met het oog op de komende wetsverandering. Inmiddels zijn BÈTA industrie en AMKCO Europe een succesvolle samenwerking aangegaan op het gebied van het hergebruik van water en het terugdringen van de bijbehorende kosten. Marktvraag leidde tot samenwerking BÈTA Industrie en AMKCO Europe B.V.

Tuinbouwfilter zonder voedingstoffen te verliezen

BÈTA Industrie bracht een tuinbouwfilter op de markt waarbij het water uit de kwekerijen wordt ontdaan van vaste stoffen zonder daarbij de voedingsstoffen (meststoffen) in het water te verliezen. Het BÈTA-Filter scheidt het vervuilde water in een vaste massa die kan worden afgevoerd en schoon water dat direct kan worden hergebruikt.

Afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen, wordt een machine geselecteerd waarbij een filter wordt toegepast met een doorlaat van 20-40 micron. Het lage energieverbruik van het filter (0,25 – 1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel. Minder verontreiniging, meer hergebruik, minder kosten en minder tijd! Een waterrecyclinginstallatie met een tuinbouwfilter levert dus een echte win-win-situatie op!

Voordelen van de filters van BÈTA industrie

De behaalde resultaten van de BÈTA-Filter:

  • Afvalwater wordt omgezet naar 100% herbruikbaar voedingswater;
  • BÈTA-Filter filtreert tot 20 micron;
  • Geen verlies van voedingsstoffen;
  • De watertanks blijven schoon;
  • De zuurgraad van het gerecyclede water wordt niet aangetast door het residu;
  • Het UV-filter werkt effectiever;
  • Significant minder storingen en noodzakelijke reparaties door schoner systeem;
  • Hogere capaciteit;
  • Geen mankracht nodig.

Bent u ook benieuwd wat onze filtratie mogelijkheden voor uw processen kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op
Klantcase Kwekerij Zeurniet 1 | Beta Industrie
Klantcase Kwekerij Zeurniet 2 | Beta Industrie
Klantcase Kwekerij Zeurniet 3 | Beta Industrie
Klantcase Kwekerij Zeurniet 4 | Beta Industrie