Klantcase Heemskerk groenteverwerker 1 | Beta Industrie

Trilzeefmachines bij groenteverwerker

BÈTA industrie leverde aan een groenteverwerker drie 60 inch trilzeefmachines volledig van RVS en voorzien van een CIP-reiniging systeem. De inzet van deze trilzeefmachines zorgt voor een kostenbesparing op de afdracht aan het waterschap.

Hergebruik van water als uitgangspunt

Kosten voor (afval)water nemen steeds verder toe. Daarom is het hergebruiken van water vaak een goed uitgangspunt om uw kosten te reduceren. Minder waterinname betekent ook minder afvalwater. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Hergebruik is echter niet altijd mogelijk, omdat wettelijke bepalingen of HACCP-regels dit verbieden. Het water zal dan uiteindelijk geloosd moeten worden. De kosten die daarmee gemoeid zijn, worden bepaald door de hoeveelheid vervuilingseenheden (VE) in het afvalwater. Dat wil zeggen: hoe vuiler het water, des te hoger de kosten.

Afvalwater filteren

Afvalwater is met verschillende technieken te filteren. Zeefbochten, trommelfilters, schroefpersen of bandfilters komen we in de praktijk veel tegen. Maar deze filters krijgen het afvalwater vaak niet schoon genoeg en zijn bovendien duur in gebruik: ze vragen veel onderhoud, hebben een hoog filterverbruik of veel operator-aandacht nodig. Hierdoor blijven de kosten voor het gefilterde afvalwater nog altijd hoog. Wilt u het meeste uit uw afvalwater halen? Dan is een trilzeef de ideale oplossing. Met een trilzeef kunt u afvalwater op effectieve wijze ontdoen van alle vaste stoffen.

Bent u ook benieuwd wat onze filtratie mogelijkheden voor uw processen kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, dit kan telefonisch via +31 79 341 55 18 of eenvoudig via onderstaande button!

Neem contact op
Klantcase Heemskerk groenteverwerker 3 | Beta Industrie
Klantcase Heemskerk groenteverwerker 4 | Beta Industrie
Klantcase Heemskerk groenteverwerker 1 | Beta Industrie
Klantcase Heemskerk groenteverwerker 2 | Beta Industrie