BÈTA Industrie - water

Bespaar water, tijd en geld door water hergebruik met het slimme tuinbouwfilter van BÈTA Industrie

Het lozen van drainwater met resten gewasbeschermingsmiddelen op sloot of riool is inmiddels al enige tijd niet meer toegestaan. Schoon en goed water wordt steeds schaarser en neemt het belang van hergebruik steeds verder toe.

De oplossing is het tuinbouwfilter van BÈTA Industrie. Met ons tuinbouwfilter zijn wij uitgeroepen tot een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Het filter kan worden ingezet op alle waterstromen van drainwater tot filterspoelwater.

Tuinbouwfilters Beta industrie

 

Dat een Bèta Industrie tuinbouwfilter zeer effectief en eenvoudig toe te passen is heeft de firma Van der Salm in de praktijk ervaren. Hierover vertelde ze aan Groente nieuws:

 

Tholen – Om nullozing te bereiken, telt elke druppel water. Hoewel het water op de kweektafels al volledig gerecirculeerd werd bij Kwekerij Van der Salm in Boskoop, merkte men dat er nog wel water verloren ging bij de bakkenwassers. “We filterden dat water met een standaard RECO filter, waardoor er een soort baggerwater over bleef. Daar konden we niets mee”, vertelt Ruud Veelenturf. En dus werd er gezocht naar een oplossing. Bèta Industrie, in het nabijgelegen Hazerswoude wist er wel een: de zeefmachine.

En om die te testen, kon Ruud met een paar emmers vuil water naar Bèta Industrie komen. “We konden er snel terecht, de zeefmachine stond al klaar. Toen we ons vuile water erin goten, zagen we dat alle organische stoffen heel goed werden gescheiden. Dankzij deze zeefmachine houden we alleen een droge stof over. Dat kunnen we laten afvoeren en het water kunnen we direct weer hergebruiken. Kortom: een sterke verbetering ten opzichte van onze oude filters, die ook nog eens regelmatig verstopt raakten.”

Een eerste zeefmachine werd aangeschaft en toen bleek dat die goed beviel, werden er nog vijf – voor elke locatie één – bijgekocht. “Aangezien we de tafels dagelijks leeghalen en dus dagelijks schoonmaken, besparen we veel water met deze nieuwe zeefmachines. Water is van levensbelang om mooie planten te kweken. We gebruiken daarvoor regenwater en oppervlaktewater. Maar dat laatste is in de zomer van slechte kwaliteit, door een hoog zoutgehalte. Door het water dat we hebben te recirculeren, hebben we minder water nodig.”

Nu al het water bij Kwekerij van der Salm wordt gerecirculeerd, betekent dat niet dat er geen verbetering meer nodig is. “Een volgende stap in het proces zou zijn dat we al het water filteren wat onze kwekerij binnenkomt. Dat gaat nu nog door ouderwetse filters. Dat is werkzaam, maar we kunnen de kwaliteit van het water nog een stapje verbeteren door het ook daar door een trilzeef te halen.”

Met het tuinbouwfilter van Beta Industrie wordt het een stuk eenvoudiger. De trilzeef is een kant en klaar product wat eenvoudig in te passen is in uw watersysteem. Het tuinbouwfilter is uniek en zo ontworpen dat het alle vervuiling groter dan 20 micron verwijderd, geen filtermateriaal verbruikt en nauwelijks onderhoudt nodig heeft.

tuinbouwfiler-beta-industrie


Water 100% geschikt voor hergebruik zonder verbruik van filtermateriaal

Het enige wat je moet doen is de container met de vaste stoffen die je uit het water haalt te legen.
Inmiddels heeft de trilzeef zich op meer dan 150 plekken in Nederland zich bewezen.

Voordelen

  • Geen verbruik van filtermateriaal, weinig onderhoud
  • Water na de trilzeef direct geschikt voor gebruik.
  • Schone watersilo’s.
  • Nederlands product.
  • Door het gebruik van de trilzeef voldoet u aan regelgeving.
  • Vergoot de effectiviteit van UV ontsmetter.
  • Geen andere filtersystemen nodig.
  • Plug & Play installatie.

 

Onze specialist komt graag bij u langs om uw situatie te bekijken en de juiste oplossing te bespreken. Neem direct contact met Kenneth van Bovenend Kenneth@beta-industrie.nl tel: 079-3415518