BÈTA Industrie - water

FOOD & BEVERAGE

Voedsel en veiligheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Er zijn veel verschillende voedingsmiddelen en in elke fase van het productieproces van de voedingsmiddelen worden veel verschillende handelingen verricht. Hierdoor is het garanderen van voedselveiligheid een complex proces. Zo worden er tijdens de productie bijvoorbeeld vloeistoffen en poeders toegevoegd, maar ook wordt er water gebruikt voor de koeling of verwarming. Voor al deze processen heeft BÈTA Industrie passende en bovenal veilige oplossingen.

BÈTA Industrie heeft ruime ervaring in het optimaliseren van het productieproces en de veiligheid in diverse markten van de voedingsmiddelenindustrie, onderstaand een aantal voorbeelden:

 • Distilleerderijen/sterke drank
 • Bierbrouwerijen
 • Wijnbotteling
 • Cacao en chocolade
 • Raffinaderijen van eetbare olie
 • Vruchtensappen/frisdranken
 • Zuivelindustrie
 • Babyvoeding poeder
 • Koekfabrieken
 • Groentesnijbedrijven
 • Visverwerkers

Naast deze markten hebben wij ook ruime ervaring in diverse andere markten.

Kwaliteit van het eindproduct

Elke voedingsmiddelenproducent heeft zijn eigen eisen en wensen op het gebied van het productieproces. Uiteindelijk is het einddoel voor elke producent hetzelfde: het productieproces mag geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het eindproduct en deze moet voldoen aan de regels van de HACCP. Daarnaast zijn er ook veel veiligheidsaspecten die nageleefd moeten worden. Dit, aangezien in veel processen ook gebruik wordt gemaakt van agressieve of corrosieve vloeistoffen.

BÈTA Industrie levert een compleet programma afsluiters en filterproducten voor de Food & Beverage industrie. Onze adviseurs staan voor u klaar om mee te denken in het optimaliseren van uw productieproces of het verbeteren van de kwaliteit van uw product.

Ontwerp en eisen

Regelgeving, uw wensen en uw eisen op het gebied van HACCP zijn het uitgangspunt voor de oplossing die wij u kunnen bieden. Van standaard oplossingen, tot kleine aanpassingen of volledig maatwerk. Hygiënisch kunnen werken is voor BÈTA Industrie altijd de basis. Elke situatie is uniek, daarom zullen wij ook per locatie gezamenlijk inventariseren wat de beste oplossingen met de benodigde eisen zijn op het gebied van:

 • Ontwerp, volledig drainbaar, zonder dood volume,
 • Oppervlaktes, elektrolytisch gepolijste, ruwheden 0.2-0,4Ra,
 • Reinigbaar, voorzien van CIP voorzieningen en/of SIP en CIP steriliseerbaar,
 • Gebruikte materialen, RVS316L, Titanium, Monel, Inconel of Hastelloy,
 • Type aansluitingen DIN 11864 of tri clamp.
 • Arbotechnisch voorzieningen automatische ontluchting, deksel ondersteuning.
 • Explosie veiligheid voor verwerking van poeders, gassen of vloeistoffen.
 • Aansturingen van kleppen, pneumatisch of elektrische.
 • Wij werken voornamelijk met Nederlandse en West-Europese producenten, waardoor we in staat zijn snel te reageren en de juiste producten kunnen leveren tegen aantrekkelijke voorwaarden. Om een indruk te geven van de ervaring die we hebben in de markt volgen er onderstaand een aantal voorbeelden:

  Bolsegment afsluiters

  Een mooi voorbeeld van een afsluiter die uiterst geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie is de bolsegment afsluiter. Een bolsegment combineert de voordelen van een kogelkraan en een schuifafsluiter. Een bolsegment afsluiter heeft een volledige doorlaat, maar geen dode ruimtes. Tevens is de afsluiter voorzien van een intrekbare en opblaasbare balgpakking. Deze pakking zorgt ervoor dat er geen koekvorming kan ontstaan of dat er slijtage aan het seal ontstaat. Hierdoor is deze klep zeer goed toepasbaar voor poeders, corrosieve, abrasieve of viskeuse vloeistoffen.

  Afvalwater filtratie

  Om de kosten voor afvalwater zo laag mogelijk te houden, loont het vaak om het afvalwater zo schoon als mogelijk aan te leveren. Voor bijvoorbeeld de visverwerkende en groente verwerkende industrie zijn we instaat om met een Amkco trilzeef de VE (Vervuilingseenheden) te verlagen. Dit doen wij door alle vaste stoffen die groter zijn dan 20 micron te verwijderen uit het afvalwater. Het voordeel van een trilzeef is dat deze waterige stromen en vaste stoffen scheidt, zonder dat er spoelwater of weggooi filters worden gebruikt. De vloeistof gaat door het zeefdek en de vaste delen worden droog uit de machine geleidt. Deze vorm van filtratie is zeer kostenefficiënt en de ecologische impact is zo beperkt mogelijk.

  Afsluiters en filters voor de Food & Beverage

  Het assortiment van afsluiters en filters voor de Food & Beverage industrie is zeer uitgebreid en zo is er altijd wel een specifieke en voordelige oplossing voor u te vinden. Wij kunnen u daarnaast ook van dienst zijn met: sterielfilters, ont- en beluchting van tanks, stoomfilters, utilities, waterfilters, sanitaire filterhuizen, standaard roestvast stalen filterhuizen, filterplaten, filterpersen, zeefmachines en nog veel meer. Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

  Heeft u nog vragen over onze afsluiters en filters? Neem dan contact op via ons online contactformulier. Onze adviseurs staan voor u klaar.

BÈTA Industrie in de Food & Beverage: