Stoomfiltratie

Stoom: de essentiële schakel in de voedsel- en drankenproductie

De filtratiemogelijkheden met RVS filters bij culinaire stoom.

In de voedings- en drankenindustrie is hygiëne op elk niveau belangrijk. Niet alleen in grondstoffen en productielijnen, maar ook in stoom. Wanneer stoom direct of indirect in contact komt met uw product, moet deze voldoen aan de zogenaamde culinaire stoomnorm (3A-609-03).

Dat betekent dat de stoom vrij moet zijn van schadelijke deeltjes en verontreinigingen, en dat de ketel alleen door de EU goedgekeurde corrosieremmers gebruikt.

De beste manier om de hygiëne te garanderen?
Goed filtreren en ook  zo dicht mogelijk bij het punt van gebruik!

Kies voor kwalitatieve stoomfiltratie

Voor culinaire stoom adviseren wij RVS filters.  Deze zijn er voor de voedsel- en drankenindustrie in twee opties: poeder gesinterde filters of metaalvezels gesinterde filters.

De voordelen van poeder gesinterde filters:

  • De filters zijn robuuster en kunnen goed tegen een stootje.
  • Ze zijn minder kwetsbaar en gaan niet snel stuk.
  • Relatief voordelig voor alle opties in de stoomfiltratie
  • En ze zijn makkelijk te reinigen
Poeder gesinterde filters
Poeder gesinterde filters
Poeder gesinterd
Poeder gesinterde samples

De voordelen van metaalvezels gesinterde filters:

  • Deze filters hebben een lage drukval
  • Per filterelement zijn ze bestand tegen een hoge flow

Beide opties voor stoomfiltratie hebben als resultaat; pure stoom die veilig kan worden gebruikt bij voedsel- en drankenproductie zoals bij yoghurt.

Ook zijn beide opties een duurzame keuze omdat de RVS filters na reinigingen weer ingezet kunnen worden. Er is geen sprake van plastic afval.

Metaalvezels gesinterd
Metaalvezels gesinterd sample

Ontdek welk RVS filter het beste past in uw filtratie van stoom

Laat u goed adviseren op het gebied van stoomfiltratie.  Onze specialisten staan voor u klaar om mee te denken. Maak nu vrijblijvend een afspraak via het contactformulier. Of bel direct naar +31 79 341 5518.