BÈTA Industrie - water

BÈTA Industrie zorgt voor kosten besparing bij groente verwerker

BÈTA Industrie levert aan een groente verwerker drie 60 inch trilzeefmachines volledig van RVS en voorzien van CIP reiniging systeem. De inzet van deze trilzeefmachines zorgt voor een kostenbesparing op de afdracht aan de waterschappen.

Kosten voor (afval)water nemen steeds verder toe. Daarom is het hergebruiken van water vaak een goed uitgangspunt om uw kosten te reduceren. Minder waterinname betekent ook minder afvalwater. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Hergebruik is echter niet altijd mogelijk, omdat wettelijke bepalingen of uw HACCP regels dit verbieden. Het water zal dan uiteindelijk geloosd moeten worden. De kosten die daarmee gemoeid zijn, worden bepaald door de hoeveelheid vervuilingseenheden (VE) in het afvalwater. Dat wil zeggen: hoe vuiler het water, des te hoger de kosten.

Afvalwater kan met verschillende technieken worden gefilterd. In de praktijk worden vaak zeefbochten, trommelfilters, schroefpersen of bandfilters gebruikt. Maar deze filters krijgen het afvalwater vaak niet schoon genoeg en ze zijn bovendien duur in gebruik: ze vragen veel onderhoud, hebben een hoog filterverbruik of ze hebben simpelweg veel operator-aandacht nodig.

Hierdoor blijven de kosten voor het gefilterde afvalwater nog altijd hoog. Wilt u het meeste uit uw afvalwater halen? Dan is een trilzeef de ideale oplossing. Met een trilzeef kunt u afvalwater op effectieve wijze ontdoen van alle vaste stoffen.

Wilt u ook kosten besparen maat dan een afspraak met een van onze vertegenwoordigers. https://www.beta-industrie.nl/contact

#afvalwater #kostenbesparing #groenteverwerker #trilzeef #BETA