BÈTA Industrie - water

Reduceer de kosten van je zuiveringsgeffing

Besparen op afvalwater

Kosten voor (afval)water nemen steeds verder toe. Daarom is het hergebruiken van water vaak een goed uitgangspunt om uw kosten te reduceren. Minder waterinname betekent ook minder afvalwater. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

Hergebruik is echter niet altijd mogelijk, omdat wettelijke bepalingen of uw HACCP regels dit verbieden. Het water zal dan uiteindelijk geloosd moeten worden. De kosten die daarmee gemoeid zijn, worden bepaald door de hoeveelheid vervuilingseenheden (VE) in het afvalwater. Dat wil zeggen: hoe vuiler het water, des te hoger de kosten.

Afvalwater kan met verschillende technieken worden gefilterd. In de praktijk worden vaak zeefbochten, trommelfilters, schroefpersen of bandfilters gebruikt. Maar deze filters krijgen het afvalwater vaak niet schoon genoeg en ze zijn bovendien duur in gebruik: ze vragen veel onderhoud, hebben een hoog filterverbruik of ze hebben simpelweg veel operator-aandacht nodig. Hierdoor blijven de kosten voor het gefilterde afvalwater nog altijd hoog. Wilt u het meeste uit uw afvalwater halen? Dan is een trilzeef de ideale oplossing. Met een trilzeef kunt u afvalwater op effectieve wijze ontdoen van alle vaste stoffen.

Hoe werkt een trilzeef?

Simpel gezegd kunt u met een trilzeef deeltjes scheiden in diverse maten. Zo kunt u poeders op maat classificeren, vervuiling uitzeven of vaste stoffen scheiden van water.

Het afvalwaterfilter van Bèta-Industrie zorgt voor een optimale filtratie. Ook bij een hoge capaciteit en met zeer lage operationele kosten. Met tot 20 micron wordt uw afvalwater veel schoner geloosd en bereikt u een significante besparing op het lozen van afvalwater. Tevens zijn de gefilterde vaste stoffen droog en kunnen deze worden aangeboden als bedrijfsafval.

Optimaal ontwerp

Door de trilzeef met meerdere zeefdekken uit te rusten, kunt u de maatverdeling van de te verwijderen vervuiling, van grof naar fijn, optimaliseren. Tevens zijn de trilzeven aan te passen aan de eisen die u aan het proces stelt. Daarbij kunt u denken aan CIP-aansluitingen, sproeinozzles, magneten, ultrasoon reiniging, anti-stofdeksels en diverse materialen voor de screens.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zorgen wij er samen voor dat de machine voor uw omstandigheden en volgens uw eisen optimaal functioneert.

Wilt u ook besparen op het lozen van afvalwater? Onze adviseurs staan graag voor uw klaar. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

 

De voordelen van het Bèta Industrie afvalwaterfilter in het kort:

  • Filtratie tot 20 micron, in diverse gradaties op te bouwen
  • Eenvoudig in gebruik, stand alone design
  • Compact ontwerp met grote capaciteit
  • Zelfreinigend systeem, geen dagelijks onderhoud nodig
  • Laag energieverbruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Geen verbruik filtermateriaal